Generálny sekretár STZ Moška: Ak už extratrieda, tak si ju želám doma

NETKY.SK • 7 Apríl 2014, 13:06 • 2 min
Generálny sekretár STZ Moška: Ak už extratrieda, tak si ju želám doma

BRATISLAVA - Slovenskí tenisoví reprezentanti v utorok spoznajú svojho súpera na septembrové play-off o svetovú skupinu Davisovho pohára 2015 družstiev mužov. Na poludnie SELČ im v Londýne vyžrebujú jednu z nasadených krajín.

slovakia

left justify in out

"Všetko sú to fantastické tímy, ktorýkoľvek z nich bude proti nám jasným favoritom. Ak už teda máme hrať s extratriedou, tak si želám, aby sme ju po dlhšom čase videli v Bratislave. Minulý týždeň sme si znova mohli uvedomiť, že v Davis Cupe rozhodujú maličkosti a výhoda domáceho prostredia má veľký vplyv," skonštatoval pre agentúru SITA generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu (STZ) Igor Moška. Doma prichádzajú do úvahy len Kanada (určite - na základe pravidla o reciprocite) a Austrália (rozhodol by dodatočný žreb), takže šanca nie je príliš veľká. Vonku by to boli Srbsko, Španielsko, Argentína, USA, Chorvátsko a Belgicko. 

 

"V minulosti som zvykol verejne si niekoho konkrétneho priať, ale nevychádzalo mi to. Tentoraz to teda radšej neurobím. Naozaj si len veľmi želám, aby vyšla jedna z tých dvoch šancí na domáce prostredie. Ak áno, osobne by som viac chcel Austráliu, ale tešil by som sa aj na Kanadu s Milosom Raonicom," podotkol Moška. 

 

Šéfa exekutívy potešilo, akým spôsobom si družstvo pod vedením nehrajúceho kapitána Miloslava Mečířa poradilo minulý týždeň v Aegon aréne NTC s favorizovanými Rakúšanmi (4:1, po sobote bolo nezvratných 3:0) v rozhodujúcom 2. kole I. skupiny euroafrickej zóny: "Možno si ani dostatočne dobre neuvedomujeme, čo náš tím dokázal. Rakúšania majú veľmi silné družstvo, ale naši sa dokázali zomknúť a urobiť naozaj skvelý výsledok. Všetky tri zápasy piatka a soboty boli nesmierne vyrovnané, rozhodovalo sa na pár loptách a podľa mňa napokon zavážila väčšia túžba po víťazstve, ktorú umocnilo aj domáce prostredie. Som rád, že chalani si body podelili - klobúk dolu pred Lukášom Lackom aj Norbertom Gombosom za prvý deň a dvojicou Martin Kližan, Michal Mertiňák za štvorhru." 

 

Moška vyzdvihol, že v zázemí zavládla atmosféra, na ktorej sa dá stavať: "Najväčšou devízou teraz je, že mám širší aj univerzálnejší tím zásluhou Gombosa, ktorý vie zahrať na antuke aj ´harde´ a vniesol do toho nového ducha. Navyše, Lukáš s Martinom sa dali dokopy a aj to prejavili vzájomným povzbudzovaním. Bola to veľká radosť a prísľub do budúcnosti." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies