Generálny riaditeľ Twitteru: Bitcoin sa stane jedinou svetovou menou

NETKY.SK • 22 Marec 2018, 20:50 • 2 min
Generálny riaditeľ Twitteru: Bitcoin sa stane jedinou svetovou menou

SAN FRANCISCO – Jack Dorsey, generálny riaditeľ spoločností Twitter a platobnej služby Square, uviedol, že Bitcoin (BTC) vidí ako jedinú svetovú a internetovú menu budúcnosti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dorsey je presvedčený, že Bitcoin sa stane jedinou svetovou menou pravdepodobne za viac ako 10 rokov, ale možno aj skôr. "V konečnom dôsledku bude mať svet jednotnú menu, aj internet bude mať jednotnú menu. Ja osobne verím, že to bude Bitcoin."

 

img

CEO Twitteru - Jack Dorsey

 

Koncom februára 2018 Dorsey povedal, že Square sa zameria na vývoj viacerých možností interakcie s Bitcoinom prostredníctvom aplikácie Cash App a nazval ho transformačnou technológiou pre náš priemysel.

 

Dorsey však zároveň neverí, že Bitcoin má v súčasnej dobe možnosť stať sa efektívnou menou, alebo konkrétne prostriedkom výmeny. "Bitcoinové transakcie sú pomalé a nákladné, ale keď ho bude mať stále viac a viac ľudí, tak tieto vlastnosti zmiznú. Existujú nové technológie, ktoré sa vytvárajú pomocou blockchainu a robia ju dostupnejšou."

 

img

 

Minulý týždeň spoločnosť Lightning Labs, vývojár Lightning Network (LN), vydala prvú implementáciu LN s technológiou Bitcoin ready, čím sa Bitcoin opäť o krok priblížil k okamžitým a bezplatným transakciám. Dorsey sa podieľ na vývoji tejto technológie sumou 2,5 milióna dolárov, rovnako ako tvorca Litecoinu (LTC) Charlie Lee.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies