Generálny riaditeľ Marián Chudovský chce vytvoriť novú štruktúru SND

NETKY.SK • 11 Júl 2012, 05:45 • 2 min
Generálny riaditeľ Marián Chudovský chce vytvoriť novú štruktúru SND

Generálny riaditeľ Marián Chudovský chce vytvoriť novú štruktúru SND - Kultúra Generálny riaditeľ Slovenského národného divadla Marián Chudovský zverejnil prvú zmenu na vedúcich postoch našej prvej divadelnej scény. Od 1.

slovakia

left justify in out

img

Generálny riaditeľ Slovenského národného divadla Marián Chudovský zverejnil prvú zmenu na vedúcich postoch našej prvej divadelnej scény. Od 1. augusta nastúpi do funkcie riaditeľa a šéfdirigenta Opery SND rakúsky dirigent Friedrich Haider (1961). Stalo sa tak na základe dohody medzi generálnym riaditeľom a súčasným riaditeľom operného súboru Petrom Dvorským. Ten ostáva naďalej pôsobiť v SND ako projektový manažér do konca kalendárneho roka 2012, aby participoval v novej divadelnej sezóne na niektorých ním už rozpracovaných projektoch Opery SND. Už pri výberovom konaní 13. júna uviedol nový generálny riaditeľ aj ďalšie mená na vedúcich funkciách.
      "Dnes by som mená ešte nerád zverejňoval, pretože sú tu ešte procesy istých dohovorov a jednaní, je to aj v mojej povahe, že zmeny nerobím razantne, veľmi citlivo to chcem urobiť. Niektoré zmeny ešte prebehnú počas letného obdobia, keď si vyhodnotím isté záležitosti. Niektoré zmeny majú dlhší časový horizont," uviedol pre TASR dnes popoludní generálny riaditeľ Marián Chudovský. Podľa jeho slov v najbližších dňoch obsadí post riaditeľa umelecko-dekoračných dielní Peter Janků a funkciu marketingového riaditeľa Daniel Rabina.
      Ďalšie umelecké posty v prázdninovom období nebude generálny riaditeľ meniť. "Stretol som sa so zamestnancami, s odborármi a po rozhovore s nimi sa mi zdalo nevhodné robiť zmeny, keď tu nie sú umelecké súbory. Chcel by som to urobiť, keď súbory budú tu. Aj som sa vyslovil, že počas prázdnin nebudem v umeleckých súboroch – okrem opery, kde sa zmena uskutočnila. Budem to robiť po jednotlivých súboroch."
      "Prázdniny využijem na to, aby som sa zorientoval lepšie v ekonomike, vo výsledkoch kontroly, niektoré nápravné opatrenia, aby som si preveril schopnosti niektorých zamestnancov, určite budem zoštíhľovať, niektoré funkcie sú tu úplne zbytočné, niektoré sú vytvorené umelo, tá štruktúra je nafúknutá, takže tomu sa budem venovať a v rámci prázdnin už s novým tímom urobím novú štruktúru Slovenského národného divadla, ktorá bude podobná tomu, ako som ju prezentoval na výberovom konaní, zoštíhli sa hlavne administratívny aparát," dodal pre TASR generálny riaditeľ.
      Dnes popoludní absolvoval nový riaditeľ opery stretnutie s generálnym riaditeľom. "Pred týždňom som sa začal oboznamovať s umeleckým súborom. Začnem od augusta stretnutiami a rozhovormi s členmi súborov. Už som tu realizoval tri produkcie a bol som veľmi spokojný, sólisti, zbor aj orchester mali veľkú motiváciu pre umeleckú prácu. Obľúbil som si tento operný dom, nejdem do rizika, pretože ľudí a prostredie relatívne poznám z predchádzajúcej spolupráce. Mojím želaním je túto motiváciu ešte upevniť, spoločnosť potrebuje umenie, potrebuje operu," uviedol pre TASR Haider. Umelec, ktorý ovláda nemecký, anglický, španielsky a francúzsky jazyk, si už dal aj prvú úlohu, učiť sa po slovensky.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona