Generálny riaditeľ JPMorgan Chase: Všetky kryptomeny budú kontrolované vládou

NETKY.SK • 9 Január 2018, 19:46 • 2 min
Generálny riaditeľ JPMorgan Chase: Všetky kryptomeny budú kontrolované vládou

SAN FRANCISCO – Generálny riaditeľ spoločnosti JPMorgan Chase Jamie Dimon sa dnes pesimisticky vyjadril o životaschopnosti decentralizovaných kryptomien a predpovedal, že všetky budú nakoniec ako klasické dnešné peniaze alebo kontrolované vládou. Dimon predniesol svoje pripomienky na konferencii JPMorgan Health Care Conference v San Franciscu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dimon na konferencii odpovedal na rôzne otázky a okrem iného sa vyjadril, že je nepravdepodobné, aby sa akákoľvek kryptomena masovo rozšírila. Podľa jeho názoru to nedovolia globálne vlády.

 

Generálny riaditeľ finančnej spoločnosti JPMorgan Chase naopak tvrdí, že jediné digitálne meny, ktoré sa môžu masovo rozšíriť, budú vládou podporované alebo fiatové, ako napríklad digitálny dolár.

 

img

 

Na otázku ako vidí "tieňovú ekonomiku" decentralizovaných kryptomienej dlhodobo, sa Dimon pesimisticky vyjadril: "To sa jednoducho nestane, strácate čas. Toto je môj osobný názor. Na svete nebude existovať žiadna reálna nekontrolovaná mena. Neexistuje žiadna vláda, ktorá by to dlhodobo povolila."

 

img

 

Podľa Dimona sa bude technológia blockchain používať a rozvíjať, ale decentralizovaná povaha kryptomien neprežije. "Technológia blockchain sa bude používať. Môže sa využívať na prevody peňazí, ale bude to v amerických dolároch. Virtuálne meny, či už Bitcoin alebo iné, ktoré budú postavené proti doláru, budú zastavené."

 

img

 

Na bankovej konferencii v septembri 2017 Dimon označil Bitcoin za "podvod" a povedal, že vyhodí akéhokoľvek zamestnanca JPMorgan, ktorý by obchodoval s Bitcoinom na účtoch spoločnosti. Dnes sa Dimon vyjadril, že ľutuje svoje septembrové vyjadrenia, ale celkove ho táto téma vôbec nezaujíma.

 

Ešte v roku 2017 viaceré vlády po celom svete oznámili, že zvažujú zavedenie národnej digitálnej meny. Venezuela už k tomuto kroku dokonca pristúpila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies