Generálny prokurátor žiada médiá, aby nezverejňovali informácie o údajnej vražde

NETKY.SK • 4 Október 2018, 19:24 • 2 min
Generálny prokurátor žiada médiá, aby nezverejňovali informácie o údajnej vražde

BRATISLAVA - Prvý námestník generálneho prokurátora Peter Šufliarsky žiada médiá, aby nezverejňovali žiadne informácie o údajnej príprave úkladnej vraždy. Informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

slovakia

left justify in out

"Ide o citlivé informácie. V tejto súvislosti prvý námestník generálneho prokurátora žiada médiá, aby nezverejňovali žiadne informácie o údajnej príprave úkladnej vraždy a nechali orgány činné v trestnom konaní konať," povedala.

 

Minimálne dvaja z obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka, Alena Zs. a Tomáš Sz., mali byť najatí aj na likvidáciu prvého námestníka Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho. Píše o tom portál Aktuality.sk.

 

"Začaté je trestné stíhanie za vraždu v štádiu prípravy," potvrdil zdroj portálu. Obyvatelia dediny, kde Šufliarsky žije, potvrdili médiu, že polícia zbiera kamerové záznamy. Požiadala o stanovisko Prezídium Policajného zboru.

 

Obvinení údajne plánovali aj vraždu prokurátora

 

Obvinení z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej pravdepodobne plánovali aj vraždu prokurátora. Podľa informácií TV JOJ vraždu prekazila policajná akcia News, pri ktorej pred týždňom v Kolárove a Komárne zadržali podozrivých z Kuciakovej vraždy.

Niektorí zo zadržaných podľa informácií TV JOJ plánovali vraždu jedného z najvyššie postavených prokurátorov. Vražda sa mala údajne stať v najbližších dňoch v obci na západnom Slovensku, v ktorej prokurátor býva.

 

Polícia dnes zaisťovala kamerové záznamy zo všetkých budov v obci, čo potvrdil aj miestny starosta. Plánovaná vražda mala mať veľmi podobný priebeh ako vražda Jána Kuciaka, vrátane objednávateľa a vykonávateľov. Informáciu televízii JOJ potvrdili tri nezávislé zdroje. Polícia sa vzhľadom k prebiehajúcim procesným úkonom odmietla k prípadu vyjadriť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies