Generálny prokurátor Trnka zastavil časť vyšetrovania Braniska

NETKY.SK • 25 Október 2010, 11:48 • 2 min
Generálny prokurátor Trnka zastavil časť vyšetrovania Braniska

Generálny prokurátor Trnka zastavil časť vyšetrovania Braniska

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor Dobroslav Trnka podľa denníka SME zastavil trestné stíhanie manažérov Doprastavu. Prípad riešil špeciálny tím Úradu proti organizovanej kriminalite, ktorý ho vyšetroval v rámci kauzy tunelovania Branisko.
      Denník vo svojom dnešnom vydaní informuje, že medzi obvinenými bol aj Ivan Šesták, predseda predstavenstva Doprastavu. Doteraz pritom nebolo známe, že v rámci prípadu bol obvinený aj manažment Doprastavu.
      Firma Branisko nestavala, špeciálny tím však preveroval aj iné stavby, v ktorých figurovali tí istí sprostredkovatelia ako pri Branisku. Práve v súvislosti s niektorou z nich mali podľa denníka obviniť aj ľudí z Doprastavu.
      Policajný prezident Jaroslav Spišiak potvrdil, že stíhanie bolo zastavené, a to ešte v lete. Obvinení podľa jeho slov podali sťažnosť proti obvineniu u špeciálneho prokurátora. Ten ju však zamietol. Mimoriadnym dovolaním sa obrátili na Trnku, ktorý im vyhovel.
      Polícia tunelovanie Braniska vyšetruje od roku 2004. V roku 2008 informovala, že obvinených je desať osôb, medzi nimi aj traja nominanti SDKÚ v Slovenskej správe ciest. Tí mali mať vo Švajčiarsku účty, na ktoré im mali chodiť provízie.
      Vtedajší premiér Robert Fico (Smer-SD) tvrdil, že dispozičné právo k účtom mal aj bývalý pokladník SDKÚ Gabriel Palacka, vo vyšetrovacom spise sa však nič také nespomína.
      Nominanti SDKÚ aj ďalší zainteresovaní sú podľa Spišiaka stále obvinení a polícia plánuje podať návrh na podanie obžaloby. Prípad by sa tak mohol dostať na súd. Zastavenie stíhania manažmentu Doprastavu však podľa denníka môže ovplyvniť aj postavenie ďalších obvinených, ktorí si už podali hromadnú žiadosť o zastavenie trestného stíhania.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona