Generálny prokurátor požiadal guvernéra NBS o zoznam nebankoviek

NETKY.SK • 12 Október 2015, 13:32 • 2 min
Generálny prokurátor požiadal guvernéra NBS o zoznam nebankoviek

BRATISLAVA - Generálny prokurátor Jaromír Čižnár požiadal guvernéra Národnej banky Slovenska (NBS) o zaslanie aktuálneho zoznamu licencovaných nebankových subjektov.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na množiace sa informácie, že niektoré nebankové subjekty vykonávajú činnosť bez príslušného oprávnenia, respektíve licencie, sa generálny prokurátor Jaromír Čižnár listom z 5. októbra obrátil na guvernéra NBS Jozefa Makúcha. Generálny prokurátor požiadal guvernéra NBS o zaslanie aktuálneho zoznamu licencovaných nebankových subjektov, ako aj nebankových subjektov, ktorým Národná banka Slovenska neudelila licenciu na poskytovanie pôžičiek," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

 

Ako dodala, Čižnár zároveň Jozefa Makúcha požiadal o neodkladné oznámenie konkrétnych skutočností odôvodňujúcich podozrenie zo spáchania trestného činu, ktoré budú zistené NBS v rámci výkonu dohľadu nad finančným trhom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies