Generálny prokurátor New Yorku sa zaujíma o burzy Binance, Bitfinex, Kraken a ďalšie

NETKY.SK • 19 Apríl 2018, 17:45 • 2 min
Generálny prokurátor New Yorku sa zaujíma o burzy Binance, Bitfinex, Kraken a ďalšie

NEW YORK – Generálny prokurátor štátu New York sa bližšie zaujíma o niektoré z najpopulárnejších kryptobúrz na svete.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny prokurátor Eric Schneiderman oznámil iniciatívu Integrity virtuálnych trhov, v ktorej uviedol, že ide o prieskum postupov a predpisov platforiem obchodujúcich s kryptomenami. Informačné listy boli zaslané 13 burzám, v ktorých sú platformy dotazované o ich majiteľoch, vedení, prevádzke, podmienkach poskytovania služieb, ochrane osobných údajov, objeme obchodovania, používaní botov, konfliktoch záujmov, výpadkoch a ďalších kľúčových otázkach.

 

img

Generálny prokurátor Eric Schneiderman

 

"Kryptomeny sú na vzostupe, čiže spotrebitelia v štáte New York a v celej krajine právo na transparentnosť a zodpovednosť pri investovaní svojich peňazí. Príliš často však spotrebitelia nemajú ani základné informácie, ktoré potrebujú na posúdenie bezúhonnosti, integrity a bezpečnosti týchto obchodných platforiem," uviedol Schneiderman.

 

Listy boli odoslané burzám GDAX, Gemini, bitFlyer, Binance, itBit, Gate.io, Huobi.Pro, Bitfinex, Bitstamp, Bittrex, Kraken, Tidex a Poloniex.

 

img

 

Podľa Schneidermana sa vyšetrovanie zameriava na kľúčové otázky, ako sú interné kontroly a záruky na ochranu spotrebiteľských aktív. Kancelária generálneho prokurátora vo svojom vyhlásení uvádza, že toto úsilie sa čiastočne bude venovať burzám, ktoré neprevádzkujú svoju činnosť výlučne v New Yorku kvôli regulačným záležitostiam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona