Generálny prokurátor chce vyšetriť utrácanie v rezidencii izrealského premiéra

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 10:50 • 2 min
Generálny prokurátor chce vyšetriť utrácanie v rezidencii izrealského premiéra

JERUZALEM - Izraelský generálny prokurátor Jehuda Weinstein nariadil v pondelok vyšetrovanie veľkého utrácania v rezidencii premiéra Benjamina Netanjahua. Píše o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Oznámenie prišlo po správe štátneho kontrolného orgánu. V nej sa spomínajú veľké sumy verejných peňazí, ktoré boli práce v oficiálnej rezidencii Netanjahua a jeho manželky minuté na jedlo, nábytok, upratovanie a záhradné. Rezidencia sa nachádza v Jeruzaleme; ich vlastný domov leží v pobrežnom meste Keisarija.

 

Netanjahuovci zatiaľ zrejme nebudú vypočúvaní. Vyšetrovanie sa sústredí na Ezru Saidoffa, zamestnanca, ktorý dohliada na väčšinu záležitostí rodiny. Premiér ani jeho žena Sara v súčasnosti nie sú podozriví. Rodina izraelského premiéra je na podobnú "pozornosť" zvyknutá, komentuje AP. Predseda vlády má už dlho imidž prominenta, ktorý fajčí cigary a pije koňak. Jeho manželka už bola kritizovaná za svoj finančne náročný vkus za arogantné správanie sa k zamestnancom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies