Generálny pardon sa môže dotknúť 1,07 milióna subjektov

NETKY.SK • 3 Február 2023, 15:30 • 2 min
Generálny pardon sa môže dotknúť 1,07 milióna subjektov

Bratislava - Situáciu dlžníkov Sociálnej poisťovne uľahčí generálny pardon, ktorý sa dotkne približne 1,07 milióna subjektov.

slovakia

left justify in out

Prináša pomoc dlžníkom, ktorí sa nachádzajú v dlhovej pasci. V piatok to na tlačovej konferencii povedal dočasne poverený minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Milan Krajniak . Generálny pardon začal platiť v stredu (1. 2.). Týka sa všetkých dlhov z odvodov, ktoré voči SP vznikli do vlaňajšieho leta. "Generálny pardon bude trvať sedem mesiacov," uviedol Krajniak s tým, že to je najdlhší generálny pardon, ktorý na Slovensku bol. "Dávame možnosť ľuďom vyrovnať si svoje záväzky," doplnil štátny tajomník Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny  SR Juraj Káčer. Ak do konca augusta 2023 uhradia dlžníci všetko dlžné poistné, ktoré im vzniklo do 1. júla 2022, a predložia ďalšie potrebné doklady, SP im odpustí úhradu dlžného penále. Ako priblížila predkladateľka návrhu generálneho pardonu Petra Hajšelová , podmienkou je, že platiteľ v SP zaplatí celú výšku dlžného poistného. SP bude od marca pravidelne upozorňovať klientov, ktorým môže generálny pardon pomôcť. Prvé hromadné oddlženie zabezpečí SP v apríli. Proces vykoná automaticky u klientov, o ktorých má všetky potrebné údaje. Pravidelne bude penále odpúšťať do konca augusta 2023 a následne o odpustení bude písomne informovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies