Generálny pardon BVS za využívanie kanalizácie bez zmluvy platí do konca augusta

NETKY.SK • 12 August 2017, 17:54 • 2 min
Generálny pardon BVS za využívanie kanalizácie bez zmluvy platí do konca augusta

BRATISLAVA – Generálny pardon Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) môžu ešte do 31. augusta využiť jej zákazníci, ktorí sú bez zmluvy pripojení na verejnú kanalizáciu.

slovakia

left justify in out

V prípade, že do uvedeného termínu zlegalizujú svoje pripojenie, stane sa tak bez sankcií a BVS si voči nim nebude uplatňovať náhradu škody ani zmluvnú pokutu. Spoločnosť o tom informuje na svojej webovej stránke.

 

"Generálny pardon sa týka tých, ktorí odvádzajú odpadové a zrážkové vody do verejnej kanalizácie v správe BVS a majú s BVS uzatvorenú platnú a účinnú zmluvu na dodávku pitnej vody z verejného vodovodu (platia vodné), bez zavedenej služby 'odvádzanie a čistenie odpadových vôd' (stočné) a/alebo 'odvádzanie a čistenie vôd z povrchového odtoku' (zrážky), prípadne odvádzajú odpadové vody do verejnej kanalizácie z iných či vlastných zdrojov," uvádza BVS.

 

Podľa jej informácií by mali záujemcovia o uplatnenie pardonu doručiť osobne alebo zaslať poštou na adresu BVS najneskôr do 31. augusta vyplnené a podpísané tlačivo "Podklady pre uzatvorenie zmluvy o odvádzaní odpadových vôd verejnou kanalizáciou v rámci generálneho pardonu", ktoré nájdu na stránke spoločnosti. "Na základe doručeného, správne vyplneného tlačiva, zašle BVS producentovi na podpis novú Zmluvu o dodávke pitnej vody a odvádzaní odpadových vôd," objasňuje ďalej vodárenská spoločnosť.

 

BVS upozorňuje, že generálny pardon nebude môcť uplatniť, ak bude tlačivo doručené po uvedenom termíne, ak zákazník nedoručí spoločnosti podpísanú zmluvu, resp. ju doručí po 31. októbri alebo neoprávnene odoberá pitnú vodu z verejného vodovodu. Pardon nemôžu očakávať ani klienti, u ktorých už BVS zistila neoprávnené vypúšťanie odpadových vôd, alebo s vodármi vedú súdny spor.

 

Zákazníkom, ktorí budú neoprávnene vypúšťať odpadové vody do verejnej kanalizácie po skončení generálneho pardonu, hrozí, že BVS si od nich bude uplatňovať náhradu škody a aj zmluvnú pokutu – v prípade fyzickej osoby - nepodnikateľa 300 eur, v prípade ostatných klientov vo výške 3000 eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies