Generálny manažér Slovana Krajči: Šatan je geniálny hráč, ale príliš nerozhodný

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 09:34 • 2 min
Generálny manažér Slovana Krajči: Šatan je geniálny hráč, ale príliš nerozhodný

BRATISLAVA - V bratislavskom Slovane sa už pripravujú na novú sezónu Kontinentálnej hokejovej ligy.

slovakia

left justify in out

Z kádra zo súčasnej sezóny, v ktorej belasí nepostúpili do play-off a v tabuľke Západnej konferencie skončili na 11. mieste, má naďalej zmluvy štrnásť hráčov vrátane Michala Sersena, Jonathana Sigaleta, Milana Bartoviča, Petra Ölveckého či Mária Bližňáka. Vytvoria základ mužstva pre novú sezónu a k nim pribudnú ďalší. "Zmluva sa skončila brankárovi Janusovi, útočníkom Miklíkovi a Vondrkovi. Keď sa s nimi dohodneme na rozumných podmienkach, radi by sme ich udržali. Rozprávať sa budeme aj s Radivojevičom. Zvyšok budú noví hráči," priznal v rozhovore pre denník SME generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

V Bratislave by aj v budúcej sezóne radi videli na ľade Miroslava Šatana. Skúsený útočník naznačil, že súčasný ročník by mohol byť jeho posledným v kariére. Definitíva ešte nepadla. "Verím, že Miro bude pokračovať v kariére - a opäť v Slovane. Dúfam, že sa nám ho už do konca apríla podarí presvedčiť, aby sa rozhodol. Chceli by sme ho mať od prvého zápasu nového ročníka. Som presvedčený, že keby sme ho v tejto sezóne mali od začiatku, tak sme v play-off. Odohrali sme veľa tesných zápasov, ktoré sme prehrali v predĺžení, a v ďalších sme podľahli súperom o gól v riadnom hracom čase," uviedol Maroš Krajči.

Šatan naskočil do sezóny až v decembri, keď Slovan už nemal veľa šancí na postup do play-off, keďže mu nevyšiel vstup do súťaže. Skorší príchod vraj uviazol na komunikácii so Slovanom. "Rozprávali sme sa pred sezónou a potom na jej začiatku a zakaždým sa vyjadril, že sa nevie rozhodnúť. Keď mi to povedal tretí raz, tak sme prestali komunikovať. Potom sa ozval on, že ide do toho a do týždňa hral. Miro je geniálny hokejista, no je príliš nerozhodný," povedal pre SME bratislavský generálny manažér.

Pri mužstve pokračuje naďalej tréner Rostislav Čada, ktorý má platnú zmluvu. V Slovane by chceli naďalej stavať tím na hráčoch zo Slovenska, na tomto sa oproti minulosti nič nemení. "Radi by sme dostali do mužstva aj inú mentalitu hráčov - zo Škandinávie a popri Sigaletovi aj ďalších zámorských hokejistov. Konkrétnejšie nemôžem hovoriť, vytypovaní hráči ešte nemajú zmluvy," doplnil Krajči, ktorý so spolupracovníkmi hľadá silného partnera na financovanie mužstva. V minulých dňoch sa špekulovalo o prípadnom vstupe Red Bullu do bratislavského klubu. "Je to hlúposť. Prečo by Red Bull vstupoval do Slovana, keď má hokejový i futbalový klub doma v Salzburgu a bližšie to má aj do Mníchova? Keby veľmi chcel ísť do KHL, tak tam dotiahne Salzburg. Neskrývam však, že hľadáme partnera, máme rozbehnuté aktivity. Ale kým nie sú veci dohodnuté a podpísané, tak nemôžeme hovoriť o zvýšení rozpočtu," doplnil pre SME Maroš Krajči, podľa ktorého to zatiaľ nevyzerá na zvyšovanie dvanásťmiliónového rozpočtu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona