Generálne štáby Slovenska a Česka schválili spoluprácu pozemných síl

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 15:13 • 2 min
Generálne štáby Slovenska a Česka schválili spoluprácu pozemných síl

BRATISLAVA - Zástupcovia generálnych štábov Ozbrojených síl SR a Armády ČR v rámci dvojdňového rokovania (11.-12.5.) v Brezovej pod Bradlom schválili Koncepciu spolupráce pozemných síl Armády Českej republiky (AČR) a Ozbrojených síl Slovenskej republiky (OSSR). Tá má priniesť užšiu spoluprácu oboch armád v oblasti pozemných síl.

slovakia

left justify in out

"Podpisom tohto dokumentu sme naplnili úlohu stanovenú vládami oboch krajín, čo nám popri prehlbovaní spolupráce vzdušných síl umožní preniesť úsilie aj na rozvoj spôsobilostí pozemného komponentu oboch armád, čím nadviažeme na historické skúsenosti," uviedol náčelník Generálneho štábu OSSR Milan Maxim. Predmetom rokovaní Maxima s českým armádnym generálom Josefom Bečvářom bola aj podpora a účasť AČR na jesennom cvičení Slovenský štít 2016.

 

Obaja partneri hovorili aj o možnostiach riešenia realizácie opráv techniky v spoločnej kooperácii a o pôsobení v medzinárodných misiách a operáciách. Počas rokovania sa obaja generáli zhodli na potrebe konsolidácie postoja k otázkam nastoleným pred samitom NATO vo Varšave a pred stretnutím náčelníkov generálnych štábov krajín V4.

 

Na záver prihraničného stretnutia obe delegácie položili veniec k mohyle generála M. R. Štefánika na Bradle. Pracovné stretnutia v rámci prihraničných stretnutí sa konajú pravidelne s ročnou periodicitou. Posledné stretnutie sa uskutočnilo 7. až 9. decembra 2015 v Prahe a Náměšti nad Oslavou.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona