Generálna tajomníčka FIFA Fatma Samoura: To čo si myslíte o Rusku je ďaleko od reality

NETKY.SK • 2 December 2017, 20:17 • 2 min
Generálna tajomníčka FIFA Fatma Samoura: To čo si myslíte o Rusku je ďaleko od reality

MOSKVA - V exkluzívnom rozhovore pre RT Fatma Samoura porozprávala o futbalových predsudkoch a organizačných reformách.

slovakia

left justify in out

Generálna tajomníčka FIFA tiež zdôraznila, že obraz nebezpečného Ruska, ktorý maľujú v svojich publikáciách západné médiá, pre futbalových fanúšikov, sa vôbec sa nezhodujú so skutočnosťou.

 

"Do Ruska som po prvýkrát pricestovala v júli roku 2016. Pochopiteľne, ako každý iný človek pochádzajúci z Afriky, obávala som sa predsudkov, ale bola som ochotná pomôcť okolitým ľuďom zmeniť predstavy o našom regióne a jeho obyvateľoch. Teraz Rusko navštevujem už po 20-krát, a za ten čas som nemusela čeliť žiadnym prejavom rasizmu. Všade ma prijímali srdečne," hovorí Fatma.

 

"Tým, kto ešte váha o tom ako ho tu príjmu, možem len odporučiť prísť na majstrovstvá. Žiadne nepriateľské správanie zo strany ruských fanúšikov nebolo zaregistrované," poznamenala tajomníčka FIFA.

 

"Bezpečnosť na šampionáte je zaručená a najzávažnejším spôsobom sa poskytuje na všetkých úrovniach," zdôraznila Fatma Samoura. "Zoznámite sa s krajinou, ktorá sa líši veľkou kultúrnou rozmanitosťou, vrátane toho, čo sa týka gastronomických záležitostí. Sem príde 32 najlepších tímov sveta a pozornosť celej planéty bude mesiac zameraná na sledovanie zápasov Svetového pohára. Tak si nenechajte ujsť. Príležitosť objaviť pre seba Rusko, ktoré je pohostinné a srdečne príjme fanúšikov z celého sveta," uzavrela rozhovor Generálna tajomníčka FIFA Fatma Samoura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona