Generálna prokuratúra zatiaľ nemusí platiť Štefanovi Harabinovi

NETKY.SK • 20 November 2014, 10:09 • 2 min
Generálna prokuratúra zatiaľ nemusí platiť Štefanovi Harabinovi

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR zrušil verdikt Krajského súdu v Bratislave, ktorý priznal Štefanovi Harabinovi odškodné 150.000 eur v kauze Baki Sadiki.

slovakia

left justify in out

Uviedol to denník Sme v dnešnom vydaní. Odškodné Harabin vysúdil vlani od Generálnej prokuratúry SR za to, že jej bývalý šéf Dobroslav Trnka nepriamo potvrdil pravosť prepisu jeho rozhovoru s drogovým dílerom Sadikim. Krajský súd verdikt vyniesol vlani v septembri. Generálna prokuratúra SR však odmietla sumu vyplatiť a podala mimoriadne dovolanie na Najvyšší súd. Dovolanie podal aj Harabin.

 

"Rozsudok Krajského súdu v Bratislave bol zrušený a vec mu bola vrátená na ďalšie konanie," oznámila v stredu (19.11.) kancelária Najvyššieho súdu SR bez bližších podrobností. Súd rozhodoval na neverejnom zasadnutí. Zdôvodnenie teda bude známe až po písomnom vyhotovení verdiktu. Generálna prokuratúra o rozhodnutí súdu nevedela, a tak sa zatiaľ nechce vyjadrovať a rovnako Harabin, ktorý je teraz na Najvyššom súde šéfom trestného kolégia zatiaľ tiež nereagoval, uvádza ďalej denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona