Generálna prokuratúra považuje vyhlásenie Ľuboša K. za relevantné pri vyšetrovaní trestného činu

NETKY.SK • 11 Január 2018, 13:51 • 2 min
Generálna prokuratúra považuje vyhlásenie Ľuboša K. za relevantné pri vyšetrovaní trestného činu

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra Slovenskej republiky (GP SR) zaznamenala vyhlásenie Ľuboša K., ktoré bolo publikované v denníku Sme.

slovakia

left justify in out

Tieto informácie posúdi a rozhodne o ich využiteľnosti na účely trestného konania. Pre TASR to uviedla hovorkyňa GP SR Andrea Predajňová. "Vyhlásenie obsahuje relevantné skutočnosti a informácie k trestným veciam," povedala Predajňová.

 

Generálna prokuratúra SR tvrdí, že "v rámci svojej pôsobnosti a právomoci, ako aj na základe medializovaných informácií poskytnutých Ľubošom K., uskutoční zákonné opatrenia v rozsahu dosiahnutia spravodlivosti a vyvodenia trestnoprávnej zodpovednosti voči konkrétnym osobám".

 

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby (SIS) Ľuboš K. tvrdil, že únos Michala Kováča ml. riadil osobne vtedajší šéf SIS Ivan Lexa. "Všetko bolo riadené Ivanom Lexom. Vedel o každom kroku príslušníkov SIS počas únosu," uviedol Ľuboš K. vo vyhlásení, zverejnenom v denníku Sme.

 

Akciu podľa jeho slov zo služobného auta v blízkosti kontroloval vtedajší námestník tajnej služby Jaroslav Svěchota. Lexa podľa Ľuboša K. dával rozkazy zo svojej kancelárie. Ľuboš K. o kauze chce vypovedať.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies