Generálna prokuratúra navrhuje trestať obchodníkov s anabolickými látkami

NETKY.SK • 12 Jún 2014, 14:52 • 2 min
Generálna prokuratúra navrhuje trestať obchodníkov s anabolickými látkami

BRATISLAVA – Generálna prokuratúra (GP) SR navrhuje rozšíriť Trestný zákon tak, aby postihol aj obchodníkov s anabolikami. Uvádza to v pripomienke k novele Trestného zákona. Ministerstvo spravodlivosti, ktoré novelu zákona do medzirezortného pripomienkového konania predložilo, sa ňou bude zaoberať.

slovakia

left justify in out

"Navrhujeme upraviť názov a znenie skutkovej podstaty trestného činu podľa paragrafu 176 (Podávanie anabolických látok – pozn.) postihujúceho protiprávne nakladanie s anabolickými látkami tak, aby bol odstránený stav, keď sa Slovenská republika stala útočiskom pre obchodníkov s anabolickými látkami," napísali v pripomienke zástupcovia GP SR. Zároveň odporučili inšpirovať sa v Českej republike, kde Trestný zákonník postihuje aj protiprávne nakladanie s látkami s hormonálnym účinkom a zneužívanie dopingových metód.

 

Podľa slovenského zákona hrozí trojročné väzenie tomu, kto neoprávnene vo väčšom množstve alebo opakovane podá osobe mladšej ako 18 rokov anaboliká alebo prostriedky s anabolickým účinkom na iný ako liečebný účel. Český zákon okrem toho hovorí o treste od jedného do 12 rokov pre toho, kto neoprávnene vo väčšom množstve vyrobí, prechováva, dovezie, vyvezie alebo prevezie, ponúka alebo predá látku s anabolickým alebo hormonálnom účinkom na iný ako liečebný účel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies