Generálku na Winter Classic obstarali atléti a aj letci zo Sliača, hokejový víkend vyvrcholí už túto nedeľu

NETKY.SK • 31 Január 2019, 10:44 • 2 min
Generálku na Winter Classic obstarali atléti a aj letci zo Sliača, hokejový víkend vyvrcholí už túto nedeľu

BANSKÁ BYSTRICA - V stredajšom prvom teste špeciálnej ľadovej plochy pred víkendovým atraktívnym hokejovým podujatím Kaufland Winter Classic Games 2019 na banskobystrických Štiavničkách si obuli korčule a vzali do rúk hokejky aj atléti. V drese VŠC Dukla vykorčuľoval na ľad napríklad Matej Spišiak, tréner olympijského víťaza v chôdzi na 50 km z Ria de Janeiro Mateja Tótha, bývalý chodec-olympionik Miloš Bátovský i tréner Ľuboš Machník.

slovakia

left justify in out

Dukla si zahrala proti letcom zo Sliača. Na jej súpiske figurovali okrem spomenutých atlétov aj biatlonista Martin Otčenáš, vodní slalomári Jakub Grigar, Marko Mirgorodský, Martin Halčin, Ján Šajbidor, ba aj biatlonistka Natália Prekopová. Cennou posilou Dukly bol bývalý slovenský hokejový reprezentant Richard Lintner, majster sveta z Göteborgu 2002 a v súčasnosti riaditeľ spoločnosti Pro-hokej, ktorá riadi najvyššiu slovenskú súťaž Tipsport ligu.

"Dobre sme sa zabavili, na ľade bolo veselo," uviedol na margo stredajšieho duelu s letcami zo Sliača chodecký kouč Matej Spišiak. "Úvodné buly vhodil Matej Tóth, a potom fandil tímu Dukly. Myslím si, že to bola pekná propagácia blížiaceho sa extraligového duelu pod holým nebom," doplnil Spišiak.

 

"Hrať hokej a korčuľovať je pre mňa už dávna minulosť. Keďže som už zdravý a môžem konečne trénovať, radšej to nejdem riskovať," skonštatoval Matej Tóth .

Kaufland Winter Classic Games 2019 v Banskej Bystrici sa začne v sobotu 2. februára súbojom dvoch tímov zložených zo slovenských hokejových legiend. Jeho súčasť budú aj súťaže zručnosti - nájazdy trojíc, súťaž o najtvrdšiu strelu, streľbu ponad zaparkované automobily, samostatné nájazdy, streľbu na terče a dokonca aj streľbu zo strechy priľahlej budovy. Kapacita hľadiska na toto podujatie bude 7500 miest. Diváci uvidia množstvo bývalých reprezentantov, medailistov zo svetových šampionátov a aj víťazov Stanleyho pohára, medzi ktorými nebude chýbať jeho trojnásobný držiteľ Marián Hossa.

Hokejový víkend na Štiavničkách vyvrcholí v nedeľu 3. februára o 14.00 h ligovým duelom medzi HC ‘05 iClinic Banská Bystrica a HKM Zvolen.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona