Generali Poisťovňa bude mať od septembra nového šéfa

NETKY.SK • 15 Jún 2019, 12:40 • 2 min
Generali Poisťovňa bude mať od septembra nového šéfa

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Generali Poisťovne na Slovensku bude od 1. septembra tohto roka Rakúšan Georg Engl. Členom predstavenstva sa stane už od 1. augusta. Ako ďalej informovala spoločnosť, Georg Engl nahradí Romana Juráša, ktorý sa od 1. septembra 2019 stane novým predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti Česká pojišťovna.

slovakia

left justify in out

Členom predstavenstva Českej poisťovne sa stane od 1. júla 2019. Taktiež Jiří Doubravský sa presunie z poisťovne Generali na Slovensku do predstavenstva Českej poisťovne od 1. júla 2019 na pozíciu prevádzkového riaditeľa.

Georg Engl je v súčasnosti generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Generali osiguranje d.d., Zahreb. Do Generali prišiel v roku 2000, keď pôsobil vo Viedni a Varšave. Od 2001 pracoval ako odborný asistent finančného riaditeľa v Generali Holding Viedeň. Georg Engl sa v roku 2005 stal riaditeľom risk manažmentu a strategického plánovania v Generali UK v Londýne. V roku 2009 bol vymenovaný za finančného šéfa Generali osiguranje d.d., Zahreb a v roku 2012 za generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva.


Poisťovňa Generali je jedným z popredných poskytovateľov poistenia na slovenskom trhu. Je súčasťou nezávislej talianskej Skupiny Generali. Bola založená v roku 1831 a je jedeným z najväčších celosvetových poskytovateľov poistenia. Skupina Generali pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta. V roku 2018 dosiahla príjem z poistného viac ako 66 mld. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona