VIDEO Generáli NATO majú bolenie hlavy z toho, ako Rusi zmodernizovali svoju armádu

NETKY.SK • 17 Január 2018, 14:44 • 2 min
VIDEO Generáli NATO majú bolenie hlavy z toho, ako Rusi zmodernizovali svoju armádu

BRUSEL – Za posledných desať rokov prešli ruské ozbrojené sily komplexnou modernizáciou, ktorá vylepšila všetky ich zložky. Povedal to predseda Zboru náčelníkov štábu USA generál Joseph Dunford počas stretnutia vojenského výboru NATO v Bruseli.

slovakia

left justify in out

Rusi podľa Dunforda vo svojich ozbrojených silách zmodernizovali prakticky všetko. „Keď rozmýšľame o Rusku, rozmýšľame nad ich krokmi v posledných zopár rokoch a potom, keď sa pozrieme na investície, ktoré urobili Rusi v poslednej dekáde, neexistuje jediný aspekt ruských ozbrojených síl, ktorý nezískal nejaký stupeň modernizácie,“ povedal pred novinármi. Priznal, že tento poznatok formuje jeho súčasné hodnotenie Ruska.

 

Podľa generála Dunforda musí na uvedený stav reagovať aj Severoatlantická aliancia. „Povedal by som, že nikto z nás sa necíti pohodlne tam, kde sme," vyhlásil. „Ak v tejto brandži podľahnete uspokojeniu, ste zbytočný. Takže musíte byť stále v strehu,“ zdôraznil najvyššie postavený americký generál.

 

Modernizačné iniciatívy v rámci Aliancie sa podľa generála Dunforda zameriavajú na jej vnútornú organizáciu a kapacity v špecifických oblastiach, v ktorých je modernizácia naliehavo potrebná. „Chcel by som zdôrazniť oblasť námorných operácií, podporné operácie, organizovanie pozemných síl v kontexte kontingentov NATO. Čo sa týka kapacít, ide o kybernetickú vojnu, informačnú vojnu a protiraketovú obranu.“ povedal v tejto súvislosti.

 

Pripomeňme, že Rusko počtom tankov prevyšuje USA viac ako dvojnásobne, čo je dané veľkosťou jeho územia a dĺžkou hraníc. Ozbrojené sily Ruskej federácie majú k dispozícii viac ako 20 000 týchto ťažkých bojových vozidiel, kým celosvetovo druhí Američania len asi 9 000.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies