Generali ku koncu septembra zvýšila rast s poistným 157 miiónov eur

NETKY.SK • 30 December 2016, 13:24 • 2 min
Generali ku koncu septembra zvýšila rast s poistným 157 miiónov eur

BRATISLAVA - Generali Poisťovňa dosiahla ku koncu septembra 2016 hrubé predpísané poistné vo výške 157 mil. eur. To podľa vyjadrení hovorcu spoločnosti Milana Janásika predstavuje medziročné zvýšenie o 7 %, a to tak vďaka rastu životného, ako aj neživotného poistenia.

slovakia

left justify in out

V segmente neživotného poistenia hrubé predpísané poistné vzrástlo o 7,9 %, a to najmä vďaka silnému rastu v poistení motorových vozidiel.

 

“Darí sa nám rásť aj v segmente majetkového poistenia, kde medziročný nárast za deväť mesiacov dosiahol úroveň 1,9 %,“ skonštatoval Janásik. V segmente životného poistenia stúpol predpis poistného o 5,8 %, avšak bežne platené poistenie rástlo o 7 %, a to najmä vďaka rizikovému životnému poisteniu. Na druhej strane, jednorazovo platené poistenie zaznamenalo výrazný pokles o 21 % pre nižšie mimoriadne vklady klientov.


Poisťovňa Generali si v roku 2016 na slovenskom trhu zachovala podľa Janásika svoju trhovú pozíciu tretej najsilnejšej univerzálnej poisťovne. “Poisťovňa Generali neustále investuje do zlepšovania technologických inovácií v servise a procesoch, ako aj do vývoja nových produktov. V priebehu roka 2017 spoločnosť plánuje pokračovať v nastúpenom tempe a udržaní trendu rastu,“ dodal Janásik.


Spoločnosť Generali Poisťovňa, a. s. pôsobí na slovenskom trhu od roku 1996. Orientuje sa na poistenie vozidiel, majetku, cestovného, životného a úrazového poistenia, ako aj na individuálne poistné riešenia pre podnikateľov. Je súčasťou Generali Group, ktorá pôsobí vo viac ako 60 krajinách. V desiatich krajinách strednej a východnej Európy pôsobí prostredníctvom holdingovej spoločnosti Generali CEE Holding.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona