Generála prinútili k samovražde, tvrdí jeho právnik

NETKY.SK • 18 Jún 2014, 15:33 • 2 min
Generála prinútili k samovražde, tvrdí jeho právnik

MOSKVA - Tohtotýždňová smrť prominentného predstaviteľa ruskej polície generála Borisa Kolesnikovova nebola dielom náhody a v skutočnosti ho prinútili k spáchaniu samovraždy.

slovakia

left justify in out

V stredu o tom s odvolaním sa na generálovho právneho zástupcu informuje spravodajský portál rozhlasovej stanice Rádio slobodná Európa. Kolesnikovov advokát Georgij Antonov zároveň vyzval na vyšetrenie týchto obvinení.

 

Kolesnikov v minulosti pracoval ako zástupca šéfa oddelenia boja proti korupcii a hospodárskej kriminalite na ruskom ministerstve vnútra. V stredu skočil zo šiesteho poschodia sídla ruských vyšetrovateľov v Moskve a na následky zranení zomrel. Na podozrivé okolnosti jeho smrti upozornila aj šéfka ruskej pobočky ľudskoprávnej organizácie Helsinský výbor Ľudmila Alexejevová, ktorá to označila za "temnú udalosť". 

 

Kolesnikova si vyšetrovatelia predvolali, aby mu doručili formálne obvinenie z prekročenia právomocí a korupcie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies