General Motors zvoláva vyše štyri milióny vozidiel pre problémy s airbagmi

NETKY.SK • 10 September 2016, 08:39 • 2 min
General Motors zvoláva vyše štyri milióny vozidiel pre problémy s airbagmi

DETROIT - General Motors zvoláva globálne 4,28 milióna vozidiel, z čoho 3,6 milióna v USA. Podľa agentúry AP sa zvolávacia akcia vozidiel modelových ročníkov 2014 až 2017 značiek Buick, Chevrolet, GMC a Cadillac.

slovakia

left justify in out

Z modelových ročníkov 2014 až 2016 ide o modely Buick LaCrosse, Chevrolet SS, Chevrolet Spark EV. Z modelových ročníkov 2014 až 2017 ide o modely Buick Encore, GMC Sierra 1500, Chevrolet Corvette, Chevrolet Trax, Chevrolet Silverado 1500 a policajnú verziu modelu Chevrolet Caprice. V modelových ročníkoch 2015 až 2017 sa zvolávajú Chevrolet Tahoe, Chervrolet Suburban, Chevrolet Silverado HD, GMC Yukon, GMC Yukon XL, GMC Sierra HD, Cadillac Escalade a Cadillac Escalade ESV.

Spoločnosť dnes oznámila, že za určitých okolností sa môže diagnostický modul, ktorý kontroluje fungovanie vozidla a zabezpečuje nafúknutie airbagov, prepnúť do testovacieho režimu. Ak sa tak stane, predné airbagy sa pri nehode nenafúknu a môžu zlyhať aj bezpečnostné pásy. GM uvádza, že chyba má na svedomí minimálne jedno úmrtie a troch zranených.

 

GM sa o probléme dozvedel v máji tohto roka, keď sa airbagy v jednom Chevrolete Silverado pri nehode nenafúkli.  Dodávateľom bola spoločnosť Delphi a po otestovaní modulov sa minulý týždeň rozhodli vyhlásiť zvolávaciu akciu. Tú práve dnes ohlásil Národný úrad pre bezpečnosť premávky (NHTSA). GM bude informovať majiteľov vozidiel a bezplatne aktualizovať softvér.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies