General Motors zatvára svoj závod v Petrohrade

NETKY.SK • 18 Marec 2015, 16:32 • 2 min
General Motors zatvára svoj závod v Petrohrade

MOSKVA - Automobilka General Motors zatvorí závod na výrobu áut v Petrohrade, čím zredukuje svoju prítomnosť na ruskom trhu. Americký výrobca áut o tom informoval v stredu.

slovakia

left justify in out

Zatvorenie závodu bude pre firmu znamenať náklady v sume 600 mil. USD. Automobilka GM uviedla, že tieto náklady sa prejavia najmä v jej účtovníctve za prvý štvrťrok 2015, pričom vyplývajú z reštrukturalizácie predajných miest, rušenia zmlúv a vyplácania odstupného.

 

"Týmto rozhodnutím sa vyhneme významným investíciám na trhu, ktorý má veľmi komplikovanú dlhodobú perspektívu," uviedol vo vyhlásení šéf GM Dan Ammann. Výroba v petrohradskom závode automobilky General Motors sa zastaví do polovice tohto roka. Okrem toho GM v tomto roku zastaví montáž vozidiel Chevrolet v ruskej automobilke GAZ. Značka Opel, ktorá je európskou divíziou americkej automobilky, do decembra 2015 opustí ruský trh a firma sa v Rusku sústredí na predaj drahších áut.

 

Predaj áut v Rusku prudko klesol v dôsledku oslabenia ekonomiky. Výrobcovia áut sú nútení nájsť spôsoby zníženia nákladov a zároveň prilákať zákazníkov, ktorí sa zdráhajú robiť veľké nákupy. Odbyt nových automobilov v Rusku podľa Asociácie európskych podnikov (AEB) sa vo februári medziročne zmenšil o 38 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona