General Motors za tretí kvartál vykázal čistú stratu až 3 miliardy amerických dolárov

NETKY.SK • 24 Október 2017, 17:39 • 2 min
General Motors za tretí kvartál vykázal čistú stratu až 3 miliardy amerických dolárov

DETROIT - Americká automobilka General Motors za tretí kvartál vykázala čistú stratu 3 mld. USD. Išlo však o výsledok toho, že v auguste francúzskemu výrobcovi áut PSA Group predala svoje európske značky Opel a Vauxhall.

slovakia

left justify in out

Investori sa sústredili na to, že firma GM počas júla až septembra dosiahla zisk pred zdanením v sume 2,5 mld. USD a ignorovali účtovnú stratu. Po utorkovom zverejnení výsledkov hodnota akcií General Motors pred otvorením riadneho obchodovania na americkej burze stúpla o takmer 4 percentá, a to o 1,88 USD na 46,04 USD za kus.

Automobilka uviedla, že vysoký zisk pred zdanením dosiahla napriek redukcii výroby v Severnej Amerike o 26 percent, keďže sa prispôsobila slabnúcemu dopytu predovšetkým po osobných autách. Finančný riaditeľ spoločnosti Chuck Stevens uviedol, že firma prekonala redukciu výroby vďaka tomu, že zvýšila predaj nákladných áut a vozidiel SUV, pri ktorých dosahuje vysoký zisk a znížila predaj sedanov. Okrem toho GM od roku 2014 redukuje náklady ročným tempom 5 mld. USD.

V Severnej Amerike automobilka General Motors v treťom štvrťroku dosiahla zisk pred zdanením v sume vyše 2 mld. USD a jej spoločný podnik v Číne vykázal zisk pred zdanením v objeme takmer 500 mil. USD. V Južnej Amerike výrobca áut dosiahol zisk pred zdanením vo výške 52 mil. USD, hoci v tomto regióne v predošlých kvartáloch evidoval stratu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies