General Motors ukončí predaj v Indii a odchádza z Južnej Afriky

NETKY.SK • 18 Máj 2017, 19:35 • 2 min
General Motors ukončí predaj v Indii a odchádza z Južnej Afriky

DETROIT - Americká automobilka General Motors (GM) dnes oznámila, že koncom tohto roka zastaví predaj svojich áut v Indii, ale nestiahne sa úplne z tohto trhu.

slovakia

left justify in out

GM tak po dvoch dekádach ukončí svoju snahu o presadenie sa na indickom trhu s osobnými autami. Jej podiel na tomto trhu totiž nedosiahol ani 1 %.

 

Toto rozhodnutie je súčasťou plánu reštrukturalizácie zahraničných závodov. GM uviedol, že sa sústredí na podniky a trhy, ktoré prinášajú vyššie zisky.

 

Americkej automobilke sa veľmi nedarí na indickom trhu. Jej odbyt v tejto krajine v uplynulých šiestich rokoch vytrvalo klesal.

 

GM má v Indii dva závody, jeden z nich bude ďalej produkovať vozidlá značky Chevrolet určené na vývoz do Mexika a ďalších štátov Južnej Ameriky, kde dopyt po nich rastie. V uplynulom finančnom roku, ktorý sa skončil 31. marca 2017, sa napríklad export do týchto krajín z indického závodu takmer zdvojnásobil na 70.969 vozidiel. Druhý závod v Indii GM pravdepodobne predá čínskej spoločnosti SAIC Motor.

 

Automobilka plánuje aj odchod z Južnej Afriky. Dohodla sa už na predaji svojho 57,7-% podielu vo firme GM East Africa spoločnosti Isuzu Motors Ltd.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona