General Motors plánuje v USA do výroby investovať miliardu dolárov

NETKY.SK • 17 Január 2017, 17:22 • 2 min
General Motors plánuje v USA do výroby investovať miliardu dolárov

DETROIT - Americká automobilka General Motors plánuje investovať 1 mld. USD do výroby v USA a vytvoriť tisíce nových pracovných miest. Ide o opatrenia, ktoré firma pripravovala roky, ale ohlásila ich v utorok po kritike zo strany novozvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa. Automobilka uviedla, že vytvorí alebo udrží 7 tis. pracovných pozícií, vrátane zhruba 2 tis. pracovných miest vo svojich závodoch.

slovakia

left justify in out

Ďalších 5 tis. nových miest General Motors vytvorí vo svojej divízii financovania nákupov áut a pri vývoji moderných technológií. "Vzhľadom na to, že americká priemyselná báza zvyšuje svoju konkurencieschopnosť, sme schopní zväčšiť naše investície, pričom výsledkom bude viac pracovných miest v USA a lepšie výsledky pre našich majiteľov," uviedla generálna riaditeľka GM Mary Barra.

 

Novozvolený prezident USA Donald Trump tento mesiac na mikroblogovacej sieti Twitter pohrozil, že zdaní GM pre dovoz kompaktov Chevrolet Cruze. Šéfka automobilky, ktorá je členkou skupiny ekonomických poradcov Trumpa, povedala, že je príliš skoro hovoriť o možných clách. Konštatovala, že firma má v oblasti obchodu a pracovných miest s cieľmi Trumpa viac spoločného ako rozdielneho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies