General Motors očakáva v tomto roku rast zisku

NETKY.SK • 15 Január 2015, 09:16 • 2 min
General Motors očakáva v tomto roku rast zisku

DETROIT - Americká automobilka General Motors Co predpokladá, že jej prevádzkový zisk za rok 2015 v porovnaní s minulým rokom vzrastie, a to hlavne vďaka rastu na jej dvoch najväčších automobilových trhoch, čiže v Čine a USA.

slovakia

left justify in out

GM zároveň uviedol, že naďalej smeruje k dosiahnutiu svojich cieľov naplánovaných do roku 2016 vrátane 10-percentnej ziskovej marže v severnej Amerike a návratu k ziskovosti v Európe. Predaj osobných áut a malých nákladných vozidiel automobilky General Motors v minulom roku vzrástol o 2 % na 9,9 mil. vozidiel.


GM plánuje zvýšiť svoje kapitálové výdavky v tomto roku o 20 % na sumu približne 9 mld. USD. Viac ako štvrtinu automobilov, ktoré GM predá v budúcom roku, budú tvoriť nové a obnovené modely. Do roku 2019 by mal podiel nových a obnovených modelov tvoriť takmer polovicu predaných áut. GM predpokladá, že globálny predaj áut v tomto roku posilní o zhruba 3 % na 89 mil. vozidiel, ale zvýšená konkurencia umožní iba mierny rast cien jeho áut. 


General Motors predpokladá, že na jeho hlavnom americkom trhu sa jeho trhový podiel nezmení a rovnako sa nezmenia jeho ceny, alebo dokonca mierne klesnú. Očakáva však vyššie ziskové marže. V Číne predpokladá zlepšenie zisku aj trhového podielu, hoci rast čínskeho automobilového trhu sa spomaľuje. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona