General Motors investuje do dvoch závodov v Detroite takmer 450 miliónov

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 09:40 • 2 min
General Motors investuje do dvoch závodov v Detroite takmer 450 miliónov

DETROIT - Americká automobilka General Motors investuje takmer 450 miliónov USD do dvoch závodov v oblasti Detroitu s cieľom výroby budúcej generácie hybridného automobilu Chevrolet Volt. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť uviedla, že do dvoch závodov investuje celkovo 449 miliónov USD (325,98 milióna eur). Investícia by mala v montážnom závode, kde sa vyrába súčasná verzia Voltu, ako aj iné autá, pridať druhú zmenu. Automobilka však nespresnila koľko nových miest by malo vzniknúť, ani kedy plánuje ďalších ľudí prijať. Momentálne na jednej zmene pracuje 1600 ľudí. Podobne žiadne detaily neuviedla ani v súvislosti s novou generáciou Voltu.

 

GM informovala, že z plánovanej investície 384 miliónov USD poskytne výrobnému závodu a zostávajúcich 65 miliónov USD získa závod na výrobu batérií v neďalekom Brownstown Township.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies