General Motors chce do piatich rokov investovať v Rusku 1 mld. USD

NETKY.SK • 30 August 2012, 06:49 • 2 min
General Motors chce do piatich rokov investovať v Rusku 1 mld. USD

General Motors chce do piatich rokov investovať v Rusku 1 mld. USD - Auto - moto Americká automobilka General Motors (GM) plánuje v najbližších piatich rokoch investovať v Rusku asi 1 miliardu USD (796,94 milióna eur) do zvýšenia produkcie áut a autokompo

slovakia

left justify in out

imgAmerická automobilka General Motors (GM) plánuje v najbližších piatich rokoch investovať v Rusku asi 1 miliardu USD (796,94 milióna eur) do zvýšenia produkcie áut a autokomponentov. Povedal to šéf zahraničných operácií automobilky Tim Lee.
      Po problémoch v dôsledku finančnej krízy zaznamenal predaj áut v Rusku v minulom roku rast o 40 % na 2,5 milióna a viaceré zahraničné automobilky opäť začínajú zvyšovať produkciu.
      Americká spoločnosť, ktorá vyrába autá na ruskom území v Petrohrade, Kaliningrade a Togliatti, začala pracovať na zvýšení produkcie v Petrohrade už v júni. V tomto závode, kde vyrába Chevrolet Cruze a hatchback Opel Astra, plánuje zvýšiť produkciu viac než dvojnásobne na 230.000 áut ročne. Okrem toho chce podľa Leeho zvýšiť aj produkciu SUV Chevrolet Niva vyrábaného v spolupráci s firmou AvtoVaz, a to zo 70.000 na 120.000 áut.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies