Generál Halenka a jeho manželka podviedli poisťovňu a skončili vo funkciách

NETKY.SK • 17 Marec 2015, 17:04 • 2 min
Generál Halenka a jeho manželka podviedli poisťovňu a skončili vo funkciách

PRAHA - Český minister obrany Martin Stropnický odvolal dnes z funkcie riaditeľku príspevkovej organizácie Armádní servisní Dagmar Kynclovú.

slovakia

left justify in out

Tá je spoločne s manželom generálom Vladimírom Halenkom obžalovaná z poistného podvodu v súvislosti s motorovým vozidlom. Generál Halenka, šéf armádnej logistiky, skončil vo funkcii iba pred niekoľkými dňami v súvislosti s obvinením z nevýhodného predaja vojenského materiálu, informoval dnes internetový server iDNES.cz.
     

Šéf rezortu obrany v zdôvodnení odvolania zdôraznil, že vzhľadom na obvinenie Kynclovej je neprípustné, aby naďalej pôsobila vo funkcii riaditeľky organizácie, ktorá je zodpovedná za vojenské ubytovne a prevádzku vybraných nehnuteľností. Do výberu nového riaditeľa povedie príspevkovú organizáciu štatutárny zástupca Martin Lehký, informoval hovorca ministerstva obrany ČR Petr Medek.
     

Vlani na jar niekto narazil do Halenkovho auta Opel Astra a poškodil mu nárazník. Generál uviedol ako vinníka nehody svoju vtedajšiu priateľku a medzičasom manželku Dagmar Kynclovú, z ktorej poistky dostal 30.000 Kč. Dvojica zamlčala, že žije v spoločnej domácnosti, čo sa musí uvádzať.
     

Obaja sú podľa informácií denníka Mladá fronta Dnes od konca februára obžalovaní z poistného podvodu a hrozia im až dva roky väzenia, pretože podľa žaloby uviedli poisťovňu zámerne do omylu. Samotný Halenka žalobu potvrdil a pre MF DNES denník uviedol, že sa celý čas kajá, "pretože to bola veľká hlúposť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies