Generál Breedlove chce pomôcť Ukrajine "všetkými nástrojmi"

NETKY.SK • 6 Február 2015, 19:16 • 2 min
Generál Breedlove chce pomôcť Ukrajine "všetkými nástrojmi"

MNÍCHOV - Západ by mal byť pripravený použiť "všetky nástroje v brašne" na pomoc Ukrajine v jej boji proti proruským separatistom, vyhlásil dnes najvyšší veliteľ síl NATO v Európe, americký generál Philip Breedlove.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Jeho slová zazneli na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii. Nekonkretizoval však, či by ním navrhovaná pomoc mala obsahovať aj zbrane, uviedla agentúra Reuters.
     

Denník New York Times tento týždeň uviedol, že Breedlove patrí medzi tých amerických predstaviteľov, ktorí uprednostňujú poskytnutie obranných systémov a vybavenia ukrajinskej armáde.
     

Medzi Európu a USA však panujú rozdiely, ako čeliť Moskve, poznamenal Reuters. Breedlove na konferencii povedal, že prebieha diskusia medzi tými, ktorí neveria vo vojenské riešenie konfliktu, napríklad Nemecko, Francúzsko a Británia, a tými, ktorí sú presvedčení, že šéf Kremľa Vladimir Putin rieši situáciu na Ukrajine vojenskými prostriedkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies