Generačný zápas v Poľsku

NETKY.SK • 13 September 2014, 10:00 • 2 min
Generačný zápas v Poľsku

KRAKOV - Poľskí fanúšikovia boxu majú o šláger postarané: v predaji sú už vstupenky na "generačný zápas" Artur Szpilka (25 rokov) vs Tomasz Adamek (37 rokov). Prebehne v rámci Boxing Night v Kraków Arene 8. 11. 2014 .

slovakia

left justify in out

"Už keď som bol vo väzení, tak som si vysníval, že sa chcem stretnúť s Adamekom," priznáva mladší Szpilka.

 

Adamek bol vraj v mladosti  jeho idolom. Idolom chlapca, ktorý vedľa športu stíhal aj veľa chuligánstva a nič mu nebolo sväté. Napriek tomu si teraz v ringu zmerajú sily.

 

Najlacnejšie vstupenky do krakovskej haly stojí 75 zlotých (asi 18 eur). Najdrahšie až 5-tisíc (približne 1200 eur). V hale bude 18 000 divákov. Samozrejme sa pripravuje aj televízny prenos - zvedavých poľských krajanov žije veľa po svete ... Bude to globálne poľská noc.

 

Včera absolvovali Szpilka spolu s Adamekom vo Varšave tlačovú konferenciu. Hlavný duel večera 8. 11. 2014, ktorého program začne o 19:30 h., Je prezentovaný ako "Chwila prawdy". Odhaduje sa, že budget večera bude na úrovni 3 miliónov poľských zlotých.

 

Nikto nepochybuje o tom, že bude nová hala vypredaná. Poľskí "kibic", "fanaty" - fanúšikovia športu dokážu divy: pred týždňom ich sledovalo volejbalový zápas cez 60 tisíc!

 

Za vstup do ringu majú obdržať Adamek 750 000 zlotých (približne 180-tisíc eur) a Szpilka, ktorý to má z Krakova do Wieliczky pár minút jazdy autom pol milióna zlotých (asi 120-tisíc eur).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies