Genderovo neutrálny bazén vo Švédsku dopadol podľa očakávania. Obrovským malérom

NETKY.SK • 16 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Genderovo neutrálny bazén vo Švédsku dopadol podľa očakávania. Obrovským malérom

ŠTOKHOLM - Program v nekrytom bazéne v Malmö, ktorý eliminoval pánske a dámske priestory, ako ich poznáme u nás, aby povzbudil návštevnosť transgenderových ľudí, skončil tak, že muži začali chodiť okukovať nahé ženy.

slovakia

left justify in out

Program, ktorý sa volá Queer Kallis, sa koná každý pondelok v migrantmi husto osídlenej oblasti na kúpalisku Ribersborgs, informuje server aftonbladet.se. Organizátori však čoskoro zistili, že zatiaľ čo trangender osoby program v podstate nevyužívali, namiesto toho sa situácie chopili muži a chlapci a začali chodiť okukovať ženy a dievčatá do ich spŕch, šatní a toaliet.

 

„Boli v sprchách, šatniach, všade. Čo som videla, všade bolo plno mužov, žiadni transgenderovia. Bolo to veľmi nepríjemné,“ sťažuje sa Jeanette Larsson, lektorka diverzity, ktorá sa na udalosť prišla pozrieť.

 

Podľa nej sa pre prítomnosť toľkých mužov väčšina žien rozhodla bazén opustiť. A keď nejakí transgenderovia dorazili, muži si z nich robili srandu.

 

Program, ktorý zastrešovala miestna žena z radnice z ľavicovej strany, zastávajú ľavicové političky naďalej, píše server stredoevropan.cz. Jeho zlyhanie je vraj spôsobené „prejavom patriarchálneho sveta, v ktorom žijeme“.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies