Gelle na majstrovstvách sveta v K1 na 1000 m do A-finále

NETKY.SK • 29 August 2013, 17:34 • 2 min
Gelle na majstrovstvách sveta v K1 na 1000 m do A-finále

DUISBURG - Naopak, v A-finále C1 na 1000 m nebude mať Slovensko svoje zastúpenie.

slovakia

left justify in out

Slovenský reprezentant v rýchlostnej kanoistike Peter Gelle sa na majstrovstvách sveta v Duisburgu nečakane prebojoval do sobotňajšieho A-finále K1 na 1000 m.  Zverenec trénera Radovana Šimočka vyhral spôsobom štart-cieľ druhé semifinále a v najsilnejšie obsadenej singlovej disciplíne bude v sobotu popoludní bojovať o medaily.

V štvrtkovom druhom semifinále triumfoval časom 3:35,222, keď v cieli mal na druhého Poliaka Rafala Rosolského náskok 622 tisícin sekundy.

Gelleho začiatok sezóny nezastihol v optimálnej pohode, v Duisburgu vo Wedau-Parku sa však dokázal vo štvrtok vyhecovať k výbornému výkonu. "Moje výsledky na aprílových prvých kvalifikačných pretekoch v Račiciach ma odsúdili do nevďačnej pozície. Nevešal som však hlavu a svedomito som sa pripravoval. Veril som, že Račice neboli skutočným odrazom mojej výkonnosti. Som šťastný, že na MS sa teraz ukázalo, kam patrím a na čo mám. Konečne som mal aj trochu športového šťastia a vychytil som dobré semifinále, v ktorom nebol vyložený topfavorit," povedal Gelle v dejisku MS.

V piatok čakajú slovenského reprezentanta rozjazdy na päťstovke. "Dúfam, že sa v nich moc neunavím. Vo finále kilometra už pôjdem uvoľnene, nemám čo stratiť. Bude to úplne iný level ako v semifinále, no predšampionátový cieľ som už splnil. Určite ma mrzí, že sa v tomto roku rozpadol olympijský štvorkajak, na druhej strane však singlová tisícka bola vždy mojou srdcovkou. S Martinom Jankovcom to určite skúsime ešte v K2, do OH 2016 v Riu je  ďaleko."

Naopak, v A-finále C1 na 1000 m nebude mať Slovensko svoje zastúpenie. Matej Rusnák obsadil v druhom semifinále časom 4:01,857 piatu priečku a v sobotu sa tak predstaví len v B-finále.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona