Geist: Nemyslím si, že hlavným problémom EÚ je nesprávna komunikácia Bruselu

NETKY.SK • 13 September 2016, 12:11 • 2 min
Geist: Nemyslím si, že hlavným problémom EÚ je nesprávna komunikácia Bruselu

BRATISLAVA – Nemyslím si, že hlavným problémom EÚ je nesprávna komunikácia Bruselu. Pre TASR to uviedol analytik z Euractivu Radovan Geist.

slovakia

left justify in out

"Nejde len o to, že Brusel tvoria aj národní politici - od lídrov stretávajúcich sa na summite, cez ministrov rozhodujúcich v Rade EÚ, po europoslancov, ktorí sú stále volení cez národné kandidátky - avšak EÚ je občanmi vnímaná najmä cez to, ako o nej komunikujú, či naopak nekomunikujú," tvrdí odborník.

 

Upozorňuje na to, že rozhodnutia európskych inštitúcií a európske pravidlá, napríklad v oblasti hospodárskeho riadenia, či súbor fiškálnych pravidiel, prispievajú k zhoršovaniu sociálnych problémov a nahrávajú rastu politického extrémizmu.

 

"A opäť, hoci pri týchto rozhodnutiach a pravidlách hrajú inštitúcie ako Európska komisia či Súdny dvor dôležitú úlohu, najväčšia moc je v rukách národných politikov. Takže hlavnou otázkou nie je forma, ale obsah komunikácie," dodal Geist.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies