GBELY: Lode budú prevážať cykloturistov od Adamovských jazier na Moravu

NETKY.SK • 12 September 2012, 11:12 • 2 min
GBELY: Lode budú prevážať cykloturistov od Adamovských jazier na Moravu

GBELY Lode budú prevážať cykloturistov od Adamovských jazier na Moravu - Cestovanie Do budúcej letnej turistickej sezóny majú čas Gbely vychytať muchy na svojom novom unikátnom projekte – splavnení úseku hraničnej rieky Morava. Do akcie sa ako prví pustil

slovakia

left justify in out

img

Do budúcej letnej turistickej sezóny majú čas Gbely vychytať muchy na svojom novom unikátnom projekte – splavnení úseku hraničnej rieky Morava. Do akcie sa ako prví pustili s partnerskou moravskou obcou Tvrdonice a za 200.000 eur sa im podarilo vybudovať tri riečne prístavy, spájajúce Slovensko a Českú republiku. Keďže projekt spustili až v druhej polovici augusta, išlo skôr o skúšobnú prevádzku a naostro sa pôjde na budúci rok.
      "Jeden prístav je na moravskej strane, dva pri našich Adamovských jazerách," povedal pre TASR primátor Gbelov Jozef Hazlinger. Z prvého prístavu sa budú cestujúci na motorových člnoch prepravovať smerom na Kopčany, vzdialené asi 7 kilometrov, z druhého smerom na 6 kilometrov vzdialené Brodské. "Pointa nášho projektu, ktorý má názov Morava nás nerozdeľuje, ale spája, je prevoz cyklistov na Moravu, kde môžu krásnymi cyklocestami z prístavu v Tvrdoniciach, čo je asi o 800 metrov po vode vyššie, pokračovať cyklocestou Anglická alej a krásnymi lužnými lesmi buď smerom na Lednicko-Valtický areál, do archeoparku Mikulčice alebo priamo do Tvrdoníc," uviedol Hazlinger.
      Gbely pri tejto príležitosti zriadili aj požičovňu bicyklov, čo umožňuje záujemcom prísť do prístavu napríklad autom, požičať si bicykel, prejsť cez Moravu a spoznávať krajinu u susedov. "Kto si bicykel u nás požičia, má prevoz zadarmo," dodal Hazlinger. Lode majú vyškolený personál a kapacitu 12 cestujúcich, v súčasnosti je už skúšobná sezóna ukončená. "Na budúci rok začneme s veľkou propagáciou, práve robíme tlač propagačných plagátov pre verejnosť. Veríme, že turistov a cyklistov naša ponuka zaujme, veď napríklad brázdenie vôd neďalekého Baťovho kanála od Skalice je veľmi úspešné," povedal primátor mesta Gbely.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies