Zamestnanec spoločnosti Mobis Slovakia sa zranil pri pracovnom úraze

NETKY.SK • 10 Máj 2016, 13:55 • 2 min
Zamestnanec spoločnosti Mobis Slovakia sa zranil pri pracovnom úraze

GBEĽANY – Zlomeninu rebier utrpel v pondelok (9.5.) večer pri pracovnom úraze zamestnanec spoločnosti Mobis Slovakia, s.r.o., Gbeľany, okres Žilina. Podľa hlavného inšpektora Inšpektorátu práce Žilina Rudolfa Kubicu sa úraz stal na stroji, ktorý vyrába palubné dosky do automobilov.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová informovala, že na mieste zasahovali štyria hasiči zo Žiliny. "Osoba, uviaznutá pod lisom, komunikovala a bola pri vedomí. Hasiči miesto zaistili pomocou drevených hranolov a oceľových tyčí, osobu vytiahli spod lisu pomocou hydraulického vyslobodzovacieho náradia a odovzdali záchranárom," uviedla Ondrichová.

 

"Pacient je hospitalizovaný na traumatologickej jednotke intenzívnej starostlivosti. Utrpel zlomeniny rebier, jeho stav je stabilizovaný a je na pozorovaní," povedala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Viera Jurčiová.

 

Hlavný inšpektor Inšpektorátu práce Žilina doplnil, že podľa predbežných informácií ide o zlú organizáciu práce. "Je to v štádiu šetrenia. V prípade zistenia, že organizácia porušila bezpečnostné predpisy, jej hrozí sankcia až do výšky 100.000 eur, najmenej vo výške 33.000 eur," uzavrel Kubica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona