Gazprom zvýšil vývoz plynu do Európy o viac než 9 %

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:32 • 2 min
Gazprom zvýšil vývoz plynu do Európy o viac než 9 %

MOSKVA - Ruská plynárenská spoločnosť Gazprom oznámila, že vývoz plynu do Európy vzrástol za takmer deväť mesiacov tohto roka o vyše 9 %. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Ako spoločnosť uviedla, vývoz plynu do krajín mimo Spoločenstva nezávislých štátov vzrástol od 1. januára do 15. septembra medziročne o 9,4 %. Najvýraznejší rast zaznamenal export plynu do Holandska, až o 91,5 %. Výrazné zvýšenie exportu evidoval plynárenský koncern aj do Grécka (68,7 %), Británie (54,7 %) a Francúzska (27,1 %).

 

Šéf Gazpromu Alexej Miller už skôr uviedol, že vývoz plynu do Európy zo strany Gazpromu by do konca tohto roka mohol dosiahnuť viac než 170 miliárd kubických metrov (m3). Nevylúčil, že tento trend sa udrží aj v roku 2017. Na porovnanie, minulý rok vyviezol Gazprom do Európy 159,4 miliardy m3 plynu, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavovalo rast o 8 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies