Gazprom získal povolenie stavať druhu líniu "Tureckého prúdu”

NETKY.SK • 22 Január 2018, 12:01 • 2 min
Gazprom získal povolenie stavať druhu líniu "Tureckého prúdu”

ANKARA - Prostredníctvom diplomatických kanálov, dostal Gazprom povolenie od tureckých orgánov na výstavbu druhej línie pobrežnej časti plynovodu na pobreží Turecka, informujú v tlačovej správe spoločnosti. Informuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

"Turecký prúd" je nový plynovod, ktorý pôjde z Ruska do Turecka, cez Čierne more a ďalej, na hranice Turecka s určitými krajinami. Po prvej línii plyn vstúpi na turecký trh, po druhej na trh krajín južnej a juhovýchodnej Európy.

 

Výkon každej línie je 15,75 miliardy kubických metrov plynu za rok. Teraz je výstavba prvej línie plynovodu v plnom prúde a práce idú hneď na troch úsekoch: na brehu v Ruska, v Turecku, a tiež v Čiernom mori. Na jeho dne viac ako 760 km plynovodu už bolo položených.

 

Výstavba pobrežnej časti v Rusku sa blíži ku koncu. V Turecku sa začali práce na stavenisku prijímacieho terminálu. Ako povedal predseda predstavenstva spoločnosti Gazprom Alexej Miller, obidve línie plynovodu budú uvedené do prevádzky včas - ku koncu roku 2019.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies