Gazprom v tomto roku výrazne zvýšil dodávku zemného plynu do Rakúska

NETKY.SK • 12 Október 2016, 09:47 • 2 min
Gazprom v tomto roku výrazne zvýšil dodávku zemného plynu do Rakúska

VIEDEŇ/MOSKVA - Rakúsky spolkový kancelár Christian Kern prijal v utorok (11. 10.) predsedu správnej rady ruského Gazpromu Alexeja Millera.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom portál viedenského denníka Die Presse. Na pracovnom stretnutí vo Viedni sa hovorilo o položení druhej vetvy plynovodu Nord Stream z Ruska cez Baltické more do Nemecka a o plánovanej výmene majetku medzi Gazpromom a rakúskou spoločnosťou OMV. O stretnutí podľa APA vydal správu v utorok večer ruský koncern.

 

Miller a Kern hodnotili rusko-rakúsku spoluprácu v plynárenstve veľmi pozitívne. Predstaviteľ Gazpromu poukázal aj na to, že zvyšuje dodávky zemného plynu do Rakúska. Jeho vývoz vzrástol vlani medziročne o 11,5 % a v období od 1. januára do 10. októbra tohto roku sa jeho dodávky v porovnaní s rovnakým obdobím v roku 2015 zvýšili o 23,8 %. Gazprom za vyše deväť mesiacov tohto roku dodal do Rakúska 4,18 miliardy kubických metrov zemného plynu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies