Gazprom testoval predaj plynu cez tendre, má to byť krátkodobá záležitosť

NETKY.SK • 14 September 2015, 13:15 • 2 min
Gazprom testoval predaj plynu cez tendre, má to byť krátkodobá záležitosť

MOSKVA - Ruská spoločnosť Gazprom nepovažuje predaj plynu prostredníctvom tendra za náhradu dlhodobých kontraktov na dodávky plynu. Spoločnosť Gazprom to vo svojom stanovisku uviedla v pondelok. Gazprom prvýkrát testoval predaj prostredníctvom tendra.

slovakia

left justify in out

"Táto forma predaja bol dodatočný nástroj a nie je alternatívou pre systém dlhodobých kontraktov,“ uviedla spoločnosť. Minulý štvrtok Gazprom predal približne 1 mld. metrov kubických z ponúkaných 3,2 mld. metrov kubických plynu prostredníctvom tendra, ktorý bol nastavený ako test schopnosti prispôsobiť sa výzvam na trhu s plynom.

 

"Cieľ testovať nový mechanizmus na európskom trhu sme úspešne dosiahli," povedala šéfka exportu spoločnosti Gazprom Elena Burmistrová. Tento objem spoločnosť dodá prostredníctvom plynovodu Nord Stream z Ruska do Nemecka. Cena za plyn prevýšila ceny dohodnuté v rámci dlhodobých kontraktov na obdobie od októbra 2015 do marca 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies