Gazprom si od Naftogazu nárokuje 174 mil. USD

NETKY.SK • 22 Apríl 2015, 15:56 • 2 min
Gazprom si od Naftogazu nárokuje 174 mil. USD

MOSKVA - Spor medzi Kyjevom a Moskvou o plyn, ktorý dodáva Rusko východným regiónom Ukrajiny, sa nepodarilo urovnať a ukrajinská štátna spoločnosť Naftogaz za tieto dodávky dlhuje čiastku 174,2 mil. USD.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila to v stredu ruská plynárenská spoločnosť Gazprom. Sporné dodávky sa týkajú ukrajinských regiónov, ktoré kontrolujú proruskí separatisti. Gazprom vo vyhlásení ďalej uviedol, že skúma možnosti ako dodávať plyn týmto regiónom priamo.

 

Moskva v júni minulého roka zastavila dodávky plynu Ukrajine a obnovila ich až v decembri na základe dohody o dodávkach počas zimy, ktorú pomohla uzavrieť Európska únia. Za dodávky regiónom Doneck a Luhansk Kyjev odmieta platiť, keďže tam nad tokmi plynu nemá kontrolu. Začiatkom tohto mesiaca Rusko súhlasilo s predĺžením zľavy na cenu plynu, ktorú poskytlo Ukrajine v rámci tzv. zimného balíčka, aj do druhého kvartála. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies