Gazprom si chce na európskom trhu udržať podiel 30 %

NETKY.SK • 28 Január 2015, 11:50 • 2 min
Gazprom si chce na európskom trhu udržať podiel 30 %

VIEDEŇ, MOSKVA - Podiel Gazpromu na európskom trhu s plynom je na úrovni 30 % a na rovnakej úrovni zostane aj v tomto roku. Povedal to v stredu Viktor Zubkov, predseda správnej rady spoločnosti Gazprom.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti je to 30 %. V roku 2015 tiež budeme mať 30-percentný podiel," povedal Zubkov pre agentúru Reuters vo Viedni počas plynárenskej konferencie.

 

Zdroje z prostredia Gazpromu v Moskve v stredu uviedli, že firma zrušila svoj plán na výstavbu ďalších dvoch línií v rámci plynovodu Severný prúd (Nord Stream) pre komplikovanú politickú situáciu. "Politická situácia je v súčasnosti komplikovaná. Nedostali sme prístup k plynovodu Opal v severovýchodnom Nemecku. Prečo by sme budovali ďalšie dve trasy potrubia? Nebudujeme ich," povedal jeden zo zdrojov pre agentúru Reuters. 

 

Vlani firma Gazprom uviedla, že by mohla rozšíriť plynovod, ktorý prechádza pod Baltským morom do Nemecka, a to o líniu smerujúcu do Veľkej Británie. Zdroj z prostredia spoločnosti Gazprom však v stredu potvrdil, že firma v súčasnosti neplánuje predĺžiť plynovod po Britániu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies