Gazprom rokuje s čínskymi bankami o poskytnutí dlhodobých úverov

NETKY.SK • 3 Február 2015, 15:38 • 2 min
Gazprom rokuje s čínskymi bankami o poskytnutí dlhodobých úverov

MOSKVA/HONGKONG - Ruská plynárenská spoločnosť Gazprom rokuje s viacerými bankami z Číny a ďalších ázijských krajín o možnosti poskytnutia dlhodobých úverov.

slovakia

left justify in out

Povedal to dnes šéf finančného a ekonomického oddelenia Gazpromu Andrej Kruglov. Informoval o tom spravodajský server Sputnik.
     

"V súčasnosti rokujeme s veľkými čínskymi bankami o dlhodobých úveroch. A rozhovory sú podľa mojej mienky veľmi konštruktívne," povedal Kruglov počas investičnej konferencie v Hongkongu. Ako dodal, v blízkej budúcnosti počíta s dobrými správami.
     

Spojené štáty a Európska únia uvalili minulý rok na niektoré ruské sektory sankcie, pričom reagovali na marcovú anexiu polostrova Krym, ako aj na postoj Ruska k vývoju na východe Ukrajiny. Sankcie spôsobili, že viaceré ruské banky a energetické podniky majú problém získať krátkodobé a dlhodobé úvery na západných trhoch. Sankcionované ruské firmy sa preto obrátili na ázijské trhy, najmä na Čínu. Samotný Gazprom síce na sankčnej listine nie je, no dostala sa na ňu jeho ropná divízia Gazprom Nefť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies