Gazprom predal na aukcii 420 mil. kubických metrov plynu

NETKY.SK • 18 Marec 2016, 12:25 • 2 min
Gazprom predal na aukcii 420 mil. kubických metrov plynu

MOSKVA - Ruská spoločnosť Gazprom, ktorá má monopol na export zemného plynu, predala vyše 420 mil. kubických metrov plynu na svojej druhej aukcii.

slovakia

left justify in out

Plyn je určený pre pobaltské krajiny. Gazprom o tom informoval vo vyhlásení, ktoré zverejnil v piatok. Aukčný predaj plynu začal Gazprom realizovať vlani ako možnú alternatívu k normálnemu systému predaja prostredníctvom dlhodobých kontraktov, pri ktorých sa cena plynu odvíja od ceny ropy. Niektorí klienti sa totiž začali dožadovať prinajmenšom aspoň čiastočného určovania ceny na spotovom trhu.


"Sme spokojní s výsledkami našej druhej aukcie a použijeme tento model aj pre ďalšie európske trhy," uviedla vo vyhlásení šéfka divízie Gazprom Export Elena Burmistrova. Gazprom na druhej aukcii ponúkal celkovo 560 mil. kubických metrov plynu. Skúšobný aukčný predaj plynu spoločnosť zrealizovala v septembri, kedy pre severozápadnú Európu predala 1 mld. kubických metrov plynu z ponuky v objeme 3,2 mld. kubických metrov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies