Gazprom podpísal dohodu s Intesou o úvere 350 mil. eur

NETKY.SK • 22 Január 2015, 14:24 • 2 min
Gazprom podpísal dohodu s Intesou o úvere 350 mil. eur

MOSKVA - Ruská spoločnosť Gazprom, ktorá ma monopol na export plynu z krajiny, podpísala dohodu o úvere v sume 350 mil. eur s talianskou bankovou skupinou Intesa Sanpaolo.

slovakia

left justify in out

Gazprom o tom informoval vo štvrtok. Ruská plynárenská firma uviedla, že ide o jej historicky prvú úverovú dohodu s bankou Intesa, ale nezverejnila nijaké podrobnosti.

 

V decembri spoločnosť Gazprom podpísala dohodu o úverovej linke v sume 390 mil. eur s talianskou bankou UniCredit, hoci postoj voči ruským dlžníkom sa na Západe zhoršil pre spor o situáciu na Ukrajine. Gazprom okrem toho v novembri minulého roka predal eurobondy v hodnote 700 mil. USD. Išlo o prvú zahraničnú emisiu ruských dlhopisov od júna 2014. Gazprom, ktorý svojimi dodávkami pokrýva približne 30 % spotreby plynu v Európskej únii, nie je terčom západných sankcií. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies