Gazprom plánuje zvýšiť v tomto roku produkciu plynu

NETKY.SK • 21 Máj 2016, 14:01 • 2 min
Gazprom plánuje zvýšiť v tomto roku produkciu plynu

MOSKVA - Ruský plynárenský koncern Gazprom plánuje zvýšiť produkciu zemného plynu v tomto roku takmer o desatinu na vyše 450 miliárd kubických metrov (m3). Uviedol to tento týždeň Vitalij Markelov, člen predstavenstva ruskej spoločnosti. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Podľa Markelova Gazprom predpokladá, že tento rok zvýši ťažbu o 8 % na 452 miliárd m3. "Plán na tento rok je stanovený na 452 miliárd m3," povedal Markelov s tým, že celkový výsledok bude závisieť od dopytu na domácom trhu.

 

Napríklad v minulom roku bol pôvodný plán stanovený na vyše 485 miliárd m3, neskôr ho ale pre slabší dopyt na trhu revidovali na zhruba 414 miliárd m3. Nakoniec Gazprom zaznamenal za minulý rok produkciu plynu na úrovni 418,5 miliardy m3, aj to však bolo historické minimum.

 

Aj pre tento rok už pôvodné plány firma korigovala. V januári totiž ešte počítala s produkciou plynu v roku 2016 na úrovni 480 miliárd m3.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies