Gazprom plánuje v toto roku zvýšiť ťažbu

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 12:55 • 2 min
Gazprom plánuje v toto roku zvýšiť ťažbu

MOSKVA - Ruský producent plynu Gazprom chce v tomto roku zvýšiť ťažbu, ale spomalil výstavbu plynovodu, ktorým plánuje dodávať plyn do Číny od roku 2018. Povedal to vo štvrtok zástupca šéfa Gazpromu Vitalij Markelov. Gazprom plánuje v roku 2016 vyťažiť 452,5 mld. kubických metrov zemného plynu. Vlani vyprodukoval 418,5 mld. kubických metrov.

slovakia

left justify in out

Keďže Európska únia sa snaží obmedziť svoju závislosť od dovozu energií z Ruska, Gazprom začal budovať plynovod do Číny s predpokladom, že jej bude dodávať 38 mld. kubických metrov ročne. Čína sa tak stane druhým najväčším zákazníkom Gazpromu po Nemecku.

 

Markelov uviedol, že z 3 tis. kilometrov dlhej plánovanej trasy plynovodu do Číny sa dokončilo 115 kilometrov a výstavba ďalších 400 kilometrov je naplánovaná na tento rok. Pôvodne Gazprom hovoril, že v tomto roku chce dokončiť zhruba 800 km tohto plynovodu. Markelov však konštatoval, že zámer uviesť plynovod do prevádzky v roku 2018 sa nezmenil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona