Gazprom môže zastaviť dodávky plynu Ukrajine do konca týždňa

NETKY.SK • 26 Február 2015, 13:43 • 2 min
Gazprom môže zastaviť dodávky plynu Ukrajine do konca týždňa

MOSKVA - Ruská plynárenská spoločnosť Gazprom by mohla zastaviť dodávky plynu pre Ukrajinu do konca tohto týždňa. Povedal to dnes hovorca Gazpromu Sergej Kuprijanov. Informovali o tom agentúry Reuters a AP a ruská televízia RT.

slovakia

left justify in out

Kuprijanov pre televíziu Rossija 24 uviedol, že pri súčasnom objeme dodávok má Ukrajina predplatené dodávky do konca týždňa. "Ak Kyjev nepošle preddavkové platby na marec, potom Gazprom nemôže v dodávkach plynu na Ukrajinu pokračovať," dodal.

 

Jeho vyjadrenie nasledovalo po vyhlásení ruského prezidenta Vladimira Putina zo stredy (25.2.), že posledné platby Ukrajiny budú stačiť "na tri až štyri dni". Konkrétny termín prípadného zastavenia dodávok ruského plynu na Ukrajinu však Putin neuviedol.

 

Hovorca Gazpromu sa zároveň vyjadril k dodávkam plynu z Ruska do separatistických regiónov na východe Ukrajiny. Ako povedal, Gazprom je ochotný v tomto smere urobiť kompromis a oddeliť dodávky plynu pre Donbas od dodávok pre Ukrajinu. "Sme pripravení vyňať dodávky plynu pre Donbas z našich (rusko-ukrajinských) diskusií o dodávkach suroviny," povedal Kuprijanov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona